Minca

Sedím u kamarátky a čakám na astrológa. Teším sa na svoj horoskop. Už pred nedávnom mi ho sľúbil na oplátku za knihu. Má však prísť až neskôr. Priateľka ešte pozvala pár svojich známych, ktorí chcú využiť stretnutie so mnou na výklad kariet na svoj osud a niektoré problémy. Nachystali sme miesto v obývačke a z kuchyne za mnou jednotlivo prichádzali.
Prišla aj Zuzka. Sťažuje sa na úbytok energie a problémy detí, často trpiacimi na urieknutie. Rozkladám karty a snažím sa jej niečo povedať. Lenže zrazu pred konferenčným stolíkom stojí jej otec. Prestávam sa sústrediť na karty, hoci veľmi chcem dokončiť výklad. Nedá sa.
– Zuzka, tebe už zomrel otec?
– Áno, prečo?
– Je tu a nedovolí mi sústrediť sa na karty. Chcem – nechcem, musím ho počúvať.
Zuzka na mňa prekvapene pozerá o čom to hovorím a ja neviem, či mám vysvetľovať , že vidievam duchov, alebo odpovedať jej otcovi.
„Daj jej magnetickú mincu!“ Opäť zaútočil Zuzkin otec.
– Ale ja ju nemám a neviem, kde ju teraz mám zohnať. U nás sa už nedá kúpiť.
„Sľúb jej mincu na ochranu, neh ju používa, pomôže jej!“
Vôbec nedbal na to, čo mu v mysli hovorím a že Zuzka nemá možnosť vedieť, čo mi hovorí ani to, čo ešte robím mimo vykladania kariet.Zuzka na mňa – pre ňu ticho sediacu – začudovane hľadela. Ja vždy „obdivujem“ ako v televíznych seriáloch všetci vedia, kedy rozpráva duch a oni sú ticho. V skutočnosti to tak nefunguje. V pohode „hovoria“ jeden cez druhého.
– Zuzka, poznáš magnetickú mincu?
– Nie. Pokrútila hlavou.
Znovu sa obraciam na jej otca.
-Ako jej mám vysvetliť, čo to je? Ako jej mám dokonca povedať, že si ju má kúpiť. Je to dosť drahé a ja ju ani nemám!?
„Povedz jej to!“
Ťažko sa mi rozpráva so Zuzkou a vysvetľuje, čo sa deje, keď jej otec sa mi stále mieša do myšlienok.
„Daruj jej knihu, aby Ti verila!“
-Mám pri sebe len jednu a tú mám pre astrológa, za horoskop.
Opäť odmietavo v myšlienkách hovorím duchovi Zuzkinho otca.
„Nič ti nedonesie.Daj ju Zuzke!“
Tak ako za života aj po smrti bol Zuzkin otec dosť razantný a trval na svojom.
– Zuzka, čítala si knihu Biele Svetlo?
Tak trochu dúfam, že jej ju kamarátka dala prečítať.
-Nie.
– Som z toho hotová, mám ju tu pre astrológa, ale tvoj otec nástojí na tom, aby som ju dala tebe. Tú knihu som písala ja, je tak trochu o mojich začiatkoch videnia duchov. Chcela som mu ju darovať.
„Daj jej ju! On ti nič nedonesie! Nič ti nepovie a zožeň jej mincu!“
– Dobre, zoženiem.
Radšej sľubujem duchovi, len nech už dá pokoj a už vidím ťažkosti pri jej zháňaní.
„Daj jej knihu!“
Dobre venujem jej ju,hovorím mu v duchu. Vyťahujem ju z tašky a píšem venovanie.
Bola som skoro nahnevaná. Takéto pôsobenie ducha. Nenechal ma, aby som riadila situáciu ja. To sa dotklo môjho ega aj levovskej povahy. Cítila som, aká to bola pre mňa silná príučka. Svoj dar vidieť musím brať s väčšou pokorou a opatrnosťou. Strach, že ma skoro ovládol jej otec ma k tomu prinútil. Vnútorne som prežila a precítila aké to je, keď niekoho duch prehovorí k siahnutiu si na život. Naučila som sa ako pôsobia na ľudí, ktorých chcú ovládať.
– Vieš čo Zuzka? Počkajte tu aj s kamarátkou, kým príde astrológ. Uvidíme, čo sa stane. Mal by si sadnúť, tam kde sedíš teraz ty, ukázal mi to tvoj otec. A nakoniec možno sa dozviete ešte niečo zaujímavé od astrológa.
Rada súhlasila a jej priateľka Vierka tiež. Ostatní postupne poodchádzali.
Netrvalo dlho a ozval sa zvuk zvončeka. Prišiel príjemný starší pán a sadol si presne na miesto, ktoré označil Zuzkin otec. Zoznámili sme sa a čakám, čo sa udeje. Po chvíli však kladiem otázku:
– Máte? Priniesli ste mi horoskop?
– NIE!
Zahučalo mi v hlave, So Zuzkou sme pozreli na seba a astrológ začal vysvetľovať.
– Neviem, nemohol som ho nájsť. Mám ho urobený, ale nenašiel som ho. Nechápem to.
Ani ja som nechápala. Ovplyvnil ho Zuzkin otec, aby ho nenašiel, alebo je skutočne taký popleta.
Nech už to bolo akokoľvek, so Zuzkou sme nakoniec mincu zohnali a od tej doby ju na ochranu pred negatívnymi energiami používam aj ja.
Na Zuzkine deti  negatívne najviac pôsobila jedna ich blízka osoba a to , že o tom vedel a poradil ako pomôcť duch jej otca, ma prekvapilo. Magnetickú mincu som mala náhodou možnosť poznať, ale pre úplne iné účely. To, že pôsobí takto ochranne, viem vďaka Zuzkinmu otcovi. To jemu záležalo na ochrane svojich vnukov a dcéry. Ale začala som vtedy viac rozmýšľať nad rôznymi ochrannými pomôckami pred odoberaním energie, veď tá je na Zemi jednou z najvzácnejších vecí.

Tento príbeh sa odohral pred viac ako piatimi rokmi.  Vtedy na mňa príliš pôsobil duch.  Prečo ho uverejňujem až teraz?  Pred niekoľkými týždňami som mala možnosť zažiť pôsobenie horšie od pôsobenia duchov a úplnou náhodou sa mi tento na papier hodený príbeh dostal do rúk. Niekedy napíšem aj o stretnutí s inými bytosťami. Tieto bytosti si vytvárajú samotní ľudia, ale to už je námet na  ďalšiu kniha.

 

Comments

  1. majka says:

    Zdeni, dakujem velmi pekne za pribeh a aj za radu ako sa da chranit pred negativnou energiou;-) Len ta prosim konkretne o aku mincu ide? dala som si do vyhladavaca nazov magneticka minca a nic som nenasla, kde by som taku mincu mohla zohnat. Dakujem:-)

  2. bapez says:

    taky som zvedavy na special mince inak nexcel len jej cosi predviest kedze magnetizmus minci euro >

    Skúška magnetom
    Pravosť euromincí si môžete overiť aj obyčajným magnetom. Platí:
    – červené mince – 1, 2 a 5 centov sú magnetické, teda k magnetu „priskočia“
    – žlté mince – 10, 20 a 50 centov nie sú magnetické, takže na váš magnet nezareagujú
    – bimetalické 1-eurové a 2-eurové mince sú síce magnetické, ale slabšie. Magnetické sú len stredy mincí, nie okraje.

    tha zapiste ci naka spesl ma byt ta magneticka abo vam {majke} xcel v tey xvili nieco predviezt…co by som sa nedivil ze mal ten pan nervez kedze vedel ze mate pri sebe isto magneticku mincu ; )))
    {uz som ticho} ; )

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *